Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 29 Iun 2017 | 2366 vizualizari

 

Iata si briosele pregatite cu fetita mea. A fost foarte incantata de rezultat. A dus cateva si bunicilor, pentru a le degusta.

 

INGREDIENTE

  • 25 g cacao neagra dr. Oetker
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom dr. Oetker
  • 30 g bombonele colorate dr. Oetker
  • Pentru ornat:
  • bombonele colorate dr. Oetker
  • 30 g ciocolata neagra
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata:

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.
Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua. Adaugi bombonelele colorate si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia.
Torni compozitia in formele de briose unse cu unt si le introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru cca 30 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoti pe un gratar si le lasi la racit. 
Dupa ce s-au racit de tot briosele, topesti ciocolata intr-o punga in cuptorul cu microunde, apoi tai coltul pungii si ornezi briosele cu ciocolata. Adaugi si bombonele colorate deasupra.
Mie mi-au iesit 11 briose deoarece unele erau foarte mari. Eu am folosit o tava din silicon cu forme de fluturasi, buburuze si flori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu bombonele colorate si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si scortisoara