Desert briose cu ciocolata si alune

de Panacris in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 2441 vizualizari

 

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Ulei 100 ml,
  • Lapte 100 ml,
  • Ciocolată cu lapte cca. 250 g,
  • Făină albă 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Alune mărunțite cca. 100 g,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si alune:

Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.

 Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte, continuâdu-se mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;) Făina, cernută împreună cu praful de copt, se adaugă la amestecul de ouă. Se continuă mixarea la nivel minim, până ce se înglobează toate ingredinetele și se obține un amestec omogen.

În tava de brioșe, tapetată cu forme de hârtie se adaugă cca. 2 linguri din compoziția rezultată, se presară alunele mărunțite, apoi se pun tăvile la copt cca. 20 de minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.

După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se ornează cu zahăr pudră vanilinat.

 

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora