Desert briose cu ciocolata si alune

de Panacris in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 2067 vizualizari

 

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 4 bucăți,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Ulei 100 ml,
  • Lapte 100 ml,
  • Ciocolată cu lapte cca. 250 g,
  • Făină albă 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Alune mărunțite cca. 100 g,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si alune:

Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.

 Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte, continuâdu-se mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;) Făina, cernută împreună cu praful de copt, se adaugă la amestecul de ouă. Se continuă mixarea la nivel minim, până ce se înglobează toate ingredinetele și se obține un amestec omogen.

În tava de brioșe, tapetată cu forme de hârtie se adaugă cca. 2 linguri din compoziția rezultată, se presară alunele mărunțite, apoi se pun tăvile la copt cca. 20 de minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.

După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se ornează cu zahăr pudră vanilinat.

 

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita