Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

de Rocsi in Prajituri, 23 Iul 2018 | 4432 vizualizari

 

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu, dar daca o sa le incercati, o sa va convingeti de asta. Puteti cuceri chiar si musafirii cu ele, nu doar pe cei din familie. Noi am fost atat de incantati, ca deja am repetat reteta. Sunt ceva de genul: briose moi, cu blat umed, coacaze acrisoare, bucati de ciocolata, iar bezeaua le completeaza perfect. Simt ca deja va fac cu ochiul!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 50 gr unt
    • 40 ml ulei
    • 220 gr zahar
    • 160 ml lapte
    • 350 gr faina
    • 100 gr ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu indulcitor)
    • 1/2 cana coacaze rosii (am folosit congelate)
    • 2 lingurite praf de copt
    • un praf de sare
    • 2 lingurite vaniliie
    Pentru bezea:
    • 5-6 albusuri
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea:

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti faina, o incorporati in compozitia de mai sus, impreuna cu praful de copt. Ciocolata o taiati bucati mai mari. La final adaugati ciocolata taiata, coacazele si amestecati cu o paleta. Puneti compozitia de briose in forme (eu am folosit forme din hartie cartonata, mai mari), dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Asezati formele intr-o tava mare. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Intre timp, pregatiti bezeaua: Puneti albusurile intr-un bol, le mixati pana devin spuma. Puneti zaharul treptat, mixati bine pana se topeste. La final adaugati zeama de lamaie. Dupa circa 25 de minute, scoateti briosele din cuptor, puneti beazeaua intr-un pos si le ornati. Le introduceti iarasi in cuptor, setati functia grill, dati la 190 de grade si le lasati pana se rumeneste usor bezeaua. Daca nu aveti functia grill, ridicati tava pe o treapta mai sus a cuptorului, dati la 190-200 de grade C si le lasati pana se rumeneste bezeaua. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le pudrati cu zahar, le puneti frunzulite de menta si le serviti. Din aceasta cantitate mi-au iesit 12 briose mai mari.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda