Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mar 2018 | 3350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt moale
  • 50 g iaurt
  • 65 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat de la Dr.Oetker (8 g)
  • 100 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt de la Dr.Oetker (3 g)
  • 100 g zmeura congelata
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida indulcita (tinuta in frigider)
  • "Margarete napolitana decor" de la Dr.Oetker
  • ornamente pentru prajituri de la Dr.Oetker ''Bobite dulci"
  • ornamente pentru prajituri de la Dr.Oetker "Dragoste in tonuri de roz"
  • ornamente pentru prajituri de la Dr.Oetker "Flori de zahar"
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute.

Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Zmeura se clateste cu apa calda si se scurge, apoi se incorporeaza in aluat.

Se umplu hartiutele cu aluat si se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu 100 ml frisca. Se mesteca totul pana cand ciocolata se topeste. Se toarna amestecul intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se mixeaza, adaugand restul de frisca.

Briosele se decoreaza dupa plac cu ganache-ul de ciocolata alba si se orneaza cu margaretele de napolitana si ornamentele pentru prajituri de la Dr.Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de mascarpone cu piersici