Desert budinca de cozonac

de Bucataras Diana in Dulciuri, 17 Feb 2019 | 3451 vizualizari

 

Evident ca de sarbatori am ramas cu cozonac cam mult si cum nu imi place sa arunc nimic, l-am reciclat. Ne-a placut mult aceasta budinca.

 

INGREDIENTE

  • 900 g cozonac uscat,
  • 500 ml lapte,
  • 12 oua+2 pentru uns,
  • 300 g stafide,
  • 12 linguri zahar,
  • 250 g smantana,
  • 450 g iaurt grecesc,
  • 3 zahar vanilinat,
  • unt pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac:

Punem stafidele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom si le tinem circa 30 de minute. Ungem o forma de ceramica sau de yena (sau 2, daca avem o cantitate mai mare de cozonac, cum am avut eu) cu unt. Taiem cozonacul cubulete si le asezam in tava.Amestecam bine ouale cu laptele,zaharul, smantana si iaurtul. Peste cozonac adaugam stafidele scurse apoi compozitia de oua si lapte. Amestecam sa acopere bine cozonacul si dam la cuptorul preincins la 180 de grade pentru circa 25-30 de minute. Dupa vreo 20 de minute scoatem din cuptor si ungem budinca cu un amestec din 2 oua si cateva linguri de lapte si mai dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Se serveste rece. Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot folosi orice fel de fructe confiate ne plac. Am facut o varianta si cu caise uscate, dar ne-a placut mai mult varianta cu stafide.

2

la portii ma refer la tavi.

3

cantitatatile se ajusteaza in functie de cantitatea de cozonac avuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj