Desert budinca din cozonac cu portocala

de Rahela Velicu in Dulciuri, 30 Dec 2019 | 2659 vizualizari

 

O modalitate delicioasa de a consuma cozonacul ramas. "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 g zahar
  • zeama de la o portocala
  • 1 lingurita de ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca din cozonac cu portocala:

Mai intai taiem cozonacul in cubulete.

Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite.

Batem ouale cu zaharul si cu laptele si turnam compozitia lichida peste cozonac astfel incat sa fie tot ” stropit” bine.

Stoarcem deasupra budincii zeama de la o jumatate de portocala ( sau cat doriti voi) si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.

Imediat ce scoatem budinca din cuptor stoarcem deasupra ei si cealalta jumatate de portocala, despartim budinca de peretii vasului de yenna cu un cutit si o rasturnam pe un platou. Lasam 10 minute la racorit si putem portiona. Yamiii!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu frisca sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din cozonac cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac moldovenesc