Desert chec ciocolatos

de Rahela Velicu in Dulciuri, 3 Ian 2021 | 3871 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec ciocolatos:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine.

Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si incorporam cu o paleta. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao cernute deasupra. Incorporam bine si turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea ( aprox.45 de minute).

Imediat ce scoatem checul din cuptor, pregatim galzura. Topim ciocolata cu uleiul si turnam deasupra checului. Eu am lasam 20 de minute la racorit, apoi am facut un grilaj tot din ciocolata topita deasupra checului. Adevarul este ca eu nu l-am lasat sa se raceasca complet, nimeni nu mai avea rabdare, a fost caldut si foarte, foarte buuun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carmen