M-am inspirat din retata '' Chec cu fructe uscate '' a lui Rocsi ...atit de pufos parea checul ei incat imediat l-am incercat. Nu am folosit fructe uscate, dar cirese din compot...
Intr-adevar a iesit o pufosenie ...un deliciu !!! Unde mai pui ca se prepara foarte usor :) !
Multumesc Rocsi pentru reteta :)
Separam albusurile de galbenusuri.
Punem albusurile intr-un bol si mixam cu ajutorul unui mixer pana acestea se intaresc. Adaugam apoi putin cate putin zaharul, mixand in continuare.
Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu un varf de sare si ulei.
Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu ajutorul unei linguri.
Adaugam apoi faina, praful de copt si amestecam usor cu miscari de sus in jos.
Ciresele ( fara samburi ) le trecem prin fainak apoi le adaugam in compozitie.
Tapetam o tava cu foaie de copt. Turnam compozitia.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 30 minute ( faceti testul cu scobitoarea ).
Lasam checul sa se racoreasca si apoi il feliem dupa plac.
Optional se poate presara si zahar pudra.
Pofta buna !