Un dulce clasic, potrivit langa cafea sau pentru pachetelul de la scoala sau serviciu... Am ales drojdia in locul prafului de copt, pentru a limita aportul de sare, iar faina integrala si indulcitorul pentru a obtine un chec cu indice glicemic mai mic. Rezultatul: foarte gustos.
Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele.
Mixam albusurile cu indulcitorul, pana devin o spuma tare, lucioasa. Adaugam galbenusurile, treptat si cu ajutorul unei spatule, le incorporam.
Punem si faina si amestecam cu miscari largi, usoare, pana nu mai sunt cocoloase.
Acum adaugam si banana pasata bine cu furculita.
Pregatim tavile. Le tapetam cu hartie de copt sau nu, daca folosim de silicon, incalzim cuptorul la 180 grade C.
Oprim putin aluat intr-un bol, pe care-l amestecam cu cacao, iar restul il turnam in mod egal, in tavile pregatite deja.
Deasupra checurilor punem si aluatul cu cacao si, cu ajutorul unei furculite, ne jucam putin cu miscari circulare.
Introducem tavile in cuptorul preincalzit, pentru 40 minute sau pana cand checurile trec testul scobitorii.
Le lasam sa se raceasca si portionam pentru servire.
Sa aveti pofta!