Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 5 Dec 2019 | 2613 vizualizari

 

Un chec aromat si parfumat!

 

INGREDIENTE

  • 280 gr de dovleac copt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar sau indulcitor dupa gustul vostru
  • 280 gr faina
  • 3 linguri de iaurt
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • miez de nuca
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara:

Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin.

Separam albusul de galbenus.

Albusul se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam si zaharul in ploaie ( sau indulcitorul) si mixam pana albusul isi tripleaza volumul.

Galbenusurile se amesteca cu piureul de dovleac, uleiul si vanilia. Peste aceasta compozitie vom adauga iaurtul( omogenizam ) albusurile batute spuma si vom amesteca cu atentie de jos in sus. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.

 Punem aluatul in tava de chec, adaugam miez de nuca si introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 185grade pentru 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.  Dupa ce s-a racorit, se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Impletita cu dovleac