Desert chec din albusuri cu caise si merisoare

de Rahela Velicu in Prajituri, 6 Dec 2017 | 2945 vizualizari

 

Delicios, facut cu caise din compot si albusri uitate prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • esenta de vanilie
  • 4-5 caise din compot
  • 50 g merisoare
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu caise si merisoare:

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina si incorporam cu o paleta sau cu o lingura de lemn. Adaugam la final esenta, merisoarele  si caisele tocate marunt.

Punem compozitia in 2 tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, timp de 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

La final pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Folosim ca masura aceeasi cana pentru ingrediente.

2

Puteti adauga si praf de copt pentru a creste mai mult checul.

3

Fructele din compot trebuie scurse bine de zeama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu caise si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (23)

Rahela Velicu 1

07.12.2017, 14:21

Uitasem de ele, le-am adaugat acum!

navidad_2017 1

07.12.2017, 22:43

Delicios! Imi aminteste de copilarie... checul din albusuri (cu adaos de rahat, nuci, sau visine din dulceata) se facea intotdeauna ptr "cei de-ai casei" (adica nu ptr musafiri!) de Craciun si Paste, cand ramaneau albusuri multe de la mayoneza si cozonaci. Iar cu caise si merisoare cred ca-i si mai bun!

Rahela Velicu 1

08.12.2017, 07:47

Da, este delicios! Mai ales ca nu mai aveam nicio idee ce sa fac cu atatea albusuri...O cana de albusuri inca rezista la frigider.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]