Desert chec in trei culori

de UrsanMihaela in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 2667 vizualizari

 

Am dorit sa realizez un chec cu forma de tort si a iesit foarte bine. A fost tortul pentru ziua mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru compoziția galbenă :
  • 12 gălbenușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 10 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Pentru compoziția albă :
  • 12 albușuri
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Pentru compoziția neagră :
  • 3-4 linguri de cacao.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

 

Separam gălbenușurile de albușuri.

   Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.
   Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai groasă ca smântâna.
   Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția devine ca o bezea.

   Adaugăm uleiul, esența (tot un capacel), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn de jos in sus, pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.

ASAMBLARE :

   Ungem două tăvi cu ulei, după care le tapetam cu făină.
    Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.

   Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.
   Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri, impartind-o in mod egal in tăvi.
   Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute.

TIPS-URI

1

Se va tăia rece. Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii. Eu am folosit o forma de tort si am pus si ciocolata rasa, dupa ce am oprit focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]