Am dorit sa realizez un chec cu forma de tort si a iesit foarte bine. A fost tortul pentru ziua mamei mele.
Separam gălbenușurile de albușuri.
Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.
Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai groasă ca smântâna.
Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția devine ca o bezea.
Adaugăm uleiul, esența (tot un capacel), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn de jos in sus, pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.
ASAMBLARE :
Ungem două tăvi cu ulei, după care le tapetam cu făină.
Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.
Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.
Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri, impartind-o in mod egal in tăvi.
Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute.
1
Se va tăia rece. Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii. Eu am folosit o forma de tort si am pus si ciocolata rasa, dupa ce am oprit focul.