Desert chec in trei culori

de cristeena20 in Prajituri, 31 Mai 2020 | 3326 vizualizari

 

E o reteta preluata de la Daniela si ii multumesc de idee. Mi-a placut mult aspectul de 3 culori intr-un chec si aromele de la vanilie si coaja de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 vanilii
  • putina sare
  • 150 ml ulei
  • 200 gr faina
  • putin praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura cafea instant
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina amestecata cu praf de copt. 

Pregatim o forma de chec si o ungem cu margarina si o pudram cu faina; incingem cuptorul la 160 grade C.

Din compozitie luam intr-un bol o parte din aluat, amestecam cu cacao (eu am pus ciocolata in pudra, dar e mai bine cu cacao); in alt bol punem alta parte de aluat, adaugam putina cafea solubila (eu am avut cafea cu cereale de la nestle); in forma turma treptat aluat alb-apoi cu cafea si apoi cu cacao-repetam pana terminam aluaturile. Mereu turnam in mijlocul formei, in mijlocul aluatului dedesupt. 

Dam la cuptor, la 160 grade C, pt circa 50 minute Testam cu scobitoarea.

Cand scoatem din forma si e mai rece, pudram cu zahar pudra..

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
prajitura rapida de duminica