Reteta de cheesecake brownies este o combinatie dementiala de doua deserturi, deopotriva pentru iubitorii de ciocolata si pentru cei ce prefera cheesecake-ul.
Pentru reteta aceasta am inlocuit faina alba cu amidonul de porumb, care este un agent de ingrosare natural, fara gluten, plus ca face blatul mai cremos decat daca ar fi preparat cu faina.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Topeste 100 g chipsuri de ciocolata impreuna cu untul taiat cubulate si amesteca pana se omogenizeaza.
Adauga ouale pe rand in compozitie si esenta de rom.
Intr-un bol amesteca ingredientele uscate: cacao, amidonul de porumb, zaharul pudra si praful de sare.
Adauga ingredientele uscate peste cele umede si mixeaza pana compozitia devine fina.
Presara si restul chipsurilor de ciocolata.
Pentru stratul de cheesecake amesteca ingredientele intr-un bol: intai crema mascarpone cu zaharul, apoi vanilia si oul, pana mixtura devine pufoasa.
Pregateste o forma de copt cu dimensiunile de 20-25 cm. Unge cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt. Toarna 2/3 din crema pentru brownie in forma si niveleaza cu spatula de silicon.
Adauga stratul de cheesecake cu grija, apoi si restul de brownie in fir subtire sau imprastie-l cu spatula pe deasupra.
Pune la cuptor pentru 30-35 minute, dar urmareste prajitura cu atentie, sa nu se usuce prea tare.
Lasa prajitura la racit complet si foloseste-te de hartie pentru a o scoate din forma.
Taie brownie cheesecake in patrate.
1
Cantitatea de zahar o poti ajusta, in functie de cat de dulci sunt chipsurile de ciocolata;
2
Daca nu ai chipsuri de ciocolata, foloseste ciocolata menaj taiata in cubulete.