Desert cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty in Torturi, 14 Dec 2017 | 4312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 300 gr biscuiti cu cacao
    • 100 gr unt 82% topit
    crema:
    • 1 ou intreg
    • 2 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 2 lingurite nesss
    • 1 lingura cacao
    • 1 plic de gelatina
    • 500 gr crema de branza
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 gr ciocolata rupta bucati
    • cacao
    • merisoare congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu cafea si ciocolata:

Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Asezam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara si o presam bine. Dam forma la frigider pana pregatim crema.

Pentru crema, punem oul impreuna cu galbenusurile, zaharul, nessul si cacaua intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic. Amestecam constant pana compozitia se ingroasa, fara a fierbe.

Intre timp, hidratam gelatina in 2 linguri apa rece. Turnam cateva linguri de crema fierbinte peste  gelatina, amestecam energic, apoi turnam gelatina peste crema. Amestecam si lasam crema sa se raceasca. Amestecam cu crema de branza, bucatile de ciocolata si frisca batuta spuma tare. Asezam compozitia peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana in momentul servirii. Inainte de a o servi, o scoatem din frigider, o asezam pe un platou, cernem deasupra putina cacao si asezam cateva merisoare congelate sau puteti sa o ornati dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure