Cred ca este al treilea, sau al patrulea cheesecake postat, nu cred ca se supara nimeni, asa -i ?
Ingrediente pentru blatul de biscuiti
Crema alba:
Crema de capsuni:
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajunge la consistenta nisipului ud. Eu adaug untul treptat pentru a ajunge la consistenta dorita .Se tapeteaza o forma rotunda de 20 cm, cu folie alimentara si se adauga biscuiti, se niveleaza cu o lingura si se da la frigider pana facem prima crema.
Gelatina se pune la inmuiat, in 100 ml apa rece.
Macarponele se mixeaza cu zaharul, branza, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare. Se adauga si frisca lichida. Se mai mixeaza putin.
Se adauga gelatina topita pe baie de aburi si se omogenizeaza bine cu crema. Se toarna peste biscuiti si se niveleaza.Se da inapoi la frigider, pana se face a 2 a crema,cea de capsuni.
Gelatina se pregateste la fel ca pentru prima crema.Branza se mixeaza cu zaharul, putina sare apoi se adauga frisca lichida si se mai mixeazaputin. Se adauga capsunile date prin blender. Se omogenizeaza. Gelatina se topeste pe aburi si se adauga in crema si se toarna peste prima crema care este deja intarita.
Se face un jeleu din 100 g capsuni,2 linguri zahar, se tine la foc mic, pana scade si se ingroasa, se da deoparte, se pun in blender, se adauga si 3 g gelatina. Se toarna peste cheesecake.
Se decoreaza.
1
se pot inlocui capsunile cu afine, zmeura, fructe de padure.