Desert cheesecake cu oreo

de stefy_a in Torturi, 14 Dec 2019 | 4228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti oreo
  • 175 g unt
  • 2 picaturi esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • 120 g biscuiti oreo
  • 10 g gelatina granule
  • Decor:
  • bobite de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu oreo:

Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se asaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara (folia am trecut-o pe sub partea inferioara a tavii, astfel incat doar peretii au fost tapetati cu folie alimentara)
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa 30 de minute
Crema:
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra adaugat treptat, pana se intareste si se tine de paletele mixerului
– gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa, timp de 5 minute
– mascarponele se adauga peste frisca dulce si se mixeaza pana la omogenizare

– gelatina se topeste la microunde si se adauga peste crema, mixand energic timp de 1 minut

– biscuitii se rup bucatele si se pun in crema amestecand cu o lingura, pana la „incorporarea” bucatilor de biscuiti in crema

– crema obtinuta se aseaza peste blatul de biscuiti, se uniformizeaza, se decoreaza dupa gust si se da la frigider pentru circa 4 ore

– dupa cele 4 ore, se scoate cu grija din tava, se portioneaza si se serveste

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu oreo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata,mascarpone si banane