Pentru ca mi-a facut pofta Gaby cu ciocolata ei si pentru ca ne trimite sa ne facem daca vrem, mi-am facut! :p :))) I-am dat si o aroma de menta, hmmm .... tare buna a iesit! Multumesc pentru reteta! :-*
Gaby, pentru ca m-am inspirat de la tine, ti-am pastrat 2-3 bucati, parca atatea ceri in cazul asta, nu? :)) :-*
Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza compozitia.
Intre timp laptele praf si cacaua se cern intr-un bol, se adauga arahidele, nuca taiata in bucati mai mici si merisoarele. Se amesteca bine. Se toarna peste ingredientele uscate 2/3 din sirop si se amesteca bine, apoi se adauga picatura de ulei de menta si restul de sirop. Se omogenizeaza totul bine bine, apoi se toarna intr-un vas de yena uns bine cu unt.
Se da la rece peste noapte, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se serveste.
Pofta buna!
1
Picatura de ulei esential de menta se poate inlocui cu esenta de menta, doar ca va trebui adaugata mai multa, dupa gust, sau se poate renunta la ea si pune esenta de rom, la fel, dupa gust!
2
O portie inseamna o tava!