Punem faina intr-un vas incapator, apoi adaugam ouale, sarea, 1 lingura esenta de vanilie, uleiul si putin lapte. Mixam. Adaugam treptat laptele, pana il incorporam pe tot in amestecul de faina. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte, iar daca este prea subtire, mai adaugati faina. Cu un servetel imbibat in ulei, stergem suprafata tigaii de clatite. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita.
Cu un polonic, turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita, pana face bule la suprafata, iar apoi trebuie sa o intoarcem pe partea celalalta.
Crema:
Rupem ciocolata in bucatele potrivite, apoi o topim la bain-marie. Punem crema de mascarpone intr-un bol (crema trebuie sa fie la temperatura camerei). O mixam timp de 1 minut. Adaugam frisca batuta, apoi adaugam ciocolata topita. Mixam bine. Taiem felii de capsune si dupa ce umplem clatitele cu crema, adaugam si aceste feliute.
La final, decoram cu frisca.