Desert cozonac cu fistic si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 13 Apr 2018 | 4034 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g drojdie
  • Umplutura
  • 100 g fistic
  • 100 g zahar
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • esenta de rom
  • uns
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu fistic si ciocolata:

Umplutura-cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar, turnam amestecul in adancitura facuta si lasam 10 min.

Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, coaja de portocala, lamaie, branza de vaci si amestecam. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat si la final untul topit (sa fie caldut), framantam un aluat omogen si elastic.

Acoperim cu un prosop si lasam intr-un loc cald pana ce isi dubleaza volumul.

Crema-Topim ciocolata impreuna cu laptele.

Mixam albusurile cu zaharul pana ce devin o bezea, adaugam ciocolata, cacao, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Fiecare bucata o vom intinde in foi dreptunghiulare, groase de cca 0,5 cm si lungi cat tava in care vom caoce cozonacul.

Fiecare foaie o ungem cu crema de ciocolata, adaugam fisticul si rulam pe lungime, apoi impletim cate 2 rulouri,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cald 20 min, timp in care isi vor dubla volumul.

Ii ungem cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min, la 180 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu fistic si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac brad de Craciun