Mno, am primit o provocare pentru retete keto, si da, mereu la provocari nu zic pas ;) Eu zic ca a iesit ceva fain;)
Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă ketomix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de minute.
Apoi aluatul se împarte în două bile egale. Una dintre bile se divide în alte două bile egale. Pudra de cacao neagră și pudra de roșcove se amestecă, individual cu câte o lingură de unt topit, apoi se adaugă în fiecare bilă de aluat, individual. Se frământă până se obține un alaut omogen, colorat, intens și se lasă la dopsit pentru minim 60 minute.
După ce aluaturile au dospit, se împart fiecare în 7 părți egale.
Din aluat cu roșcove se întind 7 suluri de cca.2 cm grosime si 10 cm lumgime.
Din aluatul cu cacaua neagră se întind tot 7 suluri de cca. 10 cm latime si 2 cm grosime.
Din aluatul de bază se întind tot 7 suluri de cca. 10 cm lățime și 2 cm grosime.
Peste blatul de cacao neagră se pune bucata de aluat din roșcove și se rulează, până ce se obține un rulou uniform 😉
Așa se procedează cutoate sulurile individual. 😉
Apoi aceste rulori se îmbracă în aluatul de bază și se așează îm formă de piramidă, într-o tavă tapetată cu folie aderentă, lăsându-se la dospit încă 60 minute.
Cozonacul se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 minute la 180 grade.
După ce trece testul scobitorii se scoate și se lasaă la răcorit sub un șervet de bucătărie.
Cei care îl vor mai dulce îl vor asezona cu .... 😉 Spor și poftă bună!