Desert cozonaci cu nuca si cacao, fara framantare

de abetina in Dulciuri, 27 Dec 2018 | 5168 vizualizari

 

Rețete românești de suflet.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 1 cub drojdie
  • 500 ml.lapte dulce fiert
  • 200 gr.unt
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura mare cu smantana
  • 1 lingurita rasa sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 4 albusuri de ou
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 600 gr.nuci macinate
  • 1 esenta de vanilie
  • 600 gr.rahat
  • Ingrediente pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonaci cu nuca si cacao, fara framantare:

Mod de preparare pentru aluat:
   Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza.
   Intr-un vas se pune faina,peste faina se adauga drojdia topita,coaja de lamaie,esenta,untul la temperatura camerei,galbenusurile,restul de lapte,smantana si se framanuta aluatul,mai spre final se aduga uleiul si se mai framanta pret de cateva minute,dupa care se pune o folie peste vas si se da vasul la frigider peste noapte,vasul sa fie marisor daca mai creste aluatul sa nu dea pe alaturi.
  Mod de preparare pentru umplutura:
   Se pun albusurile in bolul de la robot,se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine spuma,se adauga cacao si se continua mixarea pana la incorporare,apoi se opreste mixerul si se adauga nucile macinate,se omogenizeaza cu o paleta.
  Mod de preparare pentru cozonaci:
   Se imparte aluatul in patru bucati egale,din fiecare bucata de face o foaie rotunda cu ajutorul sucitorului.
   Se imparte compozitia in patru cantitati egale.
   Se ia a patra parte de compozitie si se intinde pe foaie,se pun bucati de rahat si se ruleaza foaia,se fac patru foi care se impletesc doua cate doua si se pun in tavi in care s-a pus hartie de copt.
   Se ung cozonacii cu ou batut,se presoara zahar brun si se dau la cuptorul incalzit pentru circa o ora,se lasa sa se rumeneasca bine.Se taie abia dupa ce se racesc,este bine sa fie bagati in folii de ceolofan dupa racire sa nu se intareasca.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonaci cu nuca si cacao, fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

28.12.2018, 14:49

Ce frumoasa umplutura !!!!

Rocsi 1

28.12.2018, 21:09

Este un cozonac grozav!

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 15:55

ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie