Pentru ultimul tort pe care l-am făcut pregătisem mai multă cremă de mascarpone cu frișcă, ca să-mi ajungă să-l și învelesc. Până la urmă am găsit o soluție mai bună: să folosesc pastă albă de zahăr, așa că mi-a rămas cremă (cam 4 linguri încărcate) pe care am folosit-o pentru un alt desert delicios, adăugând fructe, ciocolată și napolitane.
Cum aveam deja crema de mascarpone cu frișcă, timpul de preparare se referă doar la montarea paharelor cu desert, nu și la cremă.
Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html
Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere.
Se pun câte 2-3 napolitane în fiecare pahar.
Se adaugă felii de piersică și de banană.
Se adaugă crema de mascarpone cu frișcă, ținută la frigider în prealabil.
Se adaugă din nou felii de piersică și de banane, afine și cireșe confiate.
Deasupra se presară fulgi de ciocolată și se dau paharele la rece, pentru 25-30 de minute, înainte de servire.
1
Crema se prepară ușor și repede conform rețetei indicate și se ține la frigider, până ce se folosește pentru montarea desertului.
2
Fructele se pregătesc în prealabil (spălare, decojire, feliere).
3
În loc de napolitane se pot folosi biscuiți.
4
Odată preparat, desertul se va da la frigider pentru 25-30 de minute, înainte de servire.