Desert crema de zahar ars

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Mar 2019 | 4119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar
  • pt caramel
  • 100 g zahar
  • esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am rasturnat caramelul in alte forme
Am impartit caramelul in 3 forme si le rasucim pana se acopera cam toata forma. Dam la rece pana facem crema

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare. Eu am fiert laptele si l-am racit. Peste compozitia de oua incorporam laptele si mai mixam pana se amesteca bine toate.

Turnam compozitia in formele pregatite anterior. Pregatim o tava mai mare punem formele si adaugam apa in tava. Dam la cuptor pana se coc frumos si capata o forma consistenta, daca vedem ca se rumenesc fortat, reducem focul si adaugam apa rece in tava.

Dam la rece minim 2 ore si le rasturnam doar cand dorim sa le mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci