Desert croissante cu ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 2 Feb 2018 | 4859 vizualizari

 

Pufoase, delicioase, minunate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 40 g margarina Unirea
  • 4 linguri de ulei
  • 40 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 borcan finetti sau orice alta crema de ciocolata
  • 1 banana
  • 1 albus
  • nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert croissante cu ciocolata:

Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam  drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.

Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul, praful de sare si restul de faina de 400 g. Framantam si lasam aluatul la dospit pentru 30 de min. Il framantam, iar dupa cele 30 de min si-l mai lasam la dospit inca 30 de min. 

Impartim aluatul in 4 parti. Intindem fiecare parte intr-un dreptunghi mare, taiem triunghiuri, punem finetti intr-un capat si o feliuta de banana si rulam. 

Ungem crossant-urile cu albus de oubatut si presaram nuca. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.


TIPS-URI

1

Este important sa le framantati de 2 ori pentru a iesi mai pufoase.

2

Albusul de ou este bine sa-l inclocuiti cu o intreg batut pentru un plus de luciu si de culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos