Desert crumble cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Mai 2018 | 3443 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost acrisoare, asa ca a iesit un crumble dulce-acrisor, dar tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 50 g pesmet de biscuiti
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu capsuni:

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana cand se pregatesc capsunile.

Capsunilor li se inlatura coditele, apoi se spala. Daca sunt mari, se taie in doua sau in patru. Se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din aluat. Se adauga capsunile, apoi restul de aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este frumos rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti