Desert crumble cu prune si nuci

de Merisor in Prajituri, 22 Aug 2018 | 6929 vizualizari

 

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun dintre toate.
Cu prune de mai multe feluri, pudrate cu zahăr vanilat și scorțișoară, așezate pe un pat de pesmet cu nucă măcinată, a rezultat un crumble de notă maximă, părerea mea și a celor care l-au savurat.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru crumble (21 cm diametru formei de copt):
  • 185 g unt (65%)
  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • un praf sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Pentru umplutură:
  • 500 g prune (de 3 tipuri)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară, pudră
  • 50 g nucă măcinată
  • 50 g pesmet
  • 15 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu prune si nuci:

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor.

Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete românești, negre, din cele pentru țuică și Anna Spath, trei arome deosebite cu o dulceață aparte.

Ungem forma de copt cu puțin unt, cam 15 grame am pus eu, apoi presărăm la baza ei nuca măcinată, amestecată cu pesmetul.

Așezăm prunele peste patul de nucă și pesmet și presărăm zahăr vanilat și scorțișoară peste ele.

Le lăsăm să se odihnească până preparăm aluatul de crumble.

Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare și adăugăm peste acest amestec, untul rece, tăiat în cuburi.

Cu vârfurile degetelor amestecăm rapid untul cu făina, până obținem niște firimituri, pe care le presărăm peste prune.

Dăm forma la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C, sau până când deliciosul crumble cu prune și nuci, se rumenește bine la suprafață.

Este foarte bun, atât cald, cât și rece.

Opțional, se pudrează cu zahăr.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]