Preparam crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.
Punem laptele pe foc (Eu am pus 750 ml de lapte pt a iesi crema mai groasa) amestecam intr-un bol separat continutul plicurilor cu zaharul vanilat, zaharul tos si cateva linguri de lapte si amestecam bine.
Cand laptele incepe sa fiarba punem esenta de rom apoi turnam treptat compozitia obtinuta mai sus si amestecam incontinuu cu o spatula de lemn pana incepe sa se ingroase.
Inchidem focul si lasam putin la racit.
Intre timp ne apucam de asamblat prajitura.
Invelim o tava de sticla(sau de oricare aveti) cu folie alimentara.
Punem un strat de biscuiti in tava, imbracam si peretii tavei cu biscuiti, turnam un strat de crema, mai adaugam un strat de biscuiti, iar un strat de crema si terminam cu un strat de biscuiti.
Lasam tava deoparte pana crema se raceste complet, apoi dam tava la frigider pt cateva ore bune, sau pana dimineata pt a se inmuia bine biscuitii.
Rasturnam prajitura pe un platou, o imbracam cu ciocolata rasa , o portionam si o servim!
1
Crema fiind calduta va inmuia biscuitii (daca doriti sa lasati mai putin la rece puteti sa-i insiropati cu lapte).