Desert cu ciocolata si cafea

de adasev12 in Prajituri, 28 Iul 2011 | 4605 vizualizari

 

imi cer scuze ca nu am poze prea multe, dar nu aveam de gand sa postez reteta...la final m-am razgandit, fiindca mi-a placut mai mult de cat ma asteptam....oricum, nu e nimic complicat...totul facut la rece...si improvizat cu ce am gasit prin frigider....

 

INGREDIENTE

  • pt blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti sfaramiciosi
  • 2 lg cacao
  • 70 g unt
  • cateva lg de cafea ness preparata
  • crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 2 lg cafea ness
  • 100 g ciocolata cu lapte+ cateva bucatele pt ras deasupra
  • 30 ml lapte
  • piscoturi+ o ceasca de cafea ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata si cafea:

biscuitii mei fiind foarte sfaramiciosi i-am zdrobit cu mana, apoi i-am amestecat cu untul topit, cacao si cafea ...am intins blatul apoi in tava  cu mana si am dat la rece.

crema: am frecat spuma untul cu zaharaul si mascarpone impreuna, apoi am adaugat ness-ul. Am pus ciocolata cu laptele la topit am lasat sa se raceasca si am amestecat cu crema. Am batut frisca foarte bine si am amestecat cu crema, cu o lingura de lemn.

am scos blatul de biscuiti de la frigider si am pus jumatate din crema. Am inmuitat piscoturile in ness si le-am asezat peste crema, ca un al doilea blat, apoi am turnat deasupra restul de crema si am dat la rece cateva ore.

la servit am ras deasupra ciocolata .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

29.07.2011, 15:15

mamaie, multumesc

DIANA B 1

29.07.2011, 15:39

Ne scoatem cu ajutoarele astea de biscuiti , bravo
Ai pus se ceva es de menta , ca vad ceva verde in crema ... sau o fi de la irisul meu

adasev12 1

29.07.2011, 15:57

onesta draga mea, nu am pus nimic verde...cine stie in ce culori vezi tu.... ....dar m-am gadit la cev amenta sa stii...ca mergea bine cu cioco...dar poate data viitoare...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa