Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Iul 2010 | 8845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca
  • 250 ml mascarpone
  • 150 gr ciocolata
  • un gabenus
  • o lingura cacao
  • un plic zahar vanilat
  • 30 ml lichior amaretto
  • 12 piscoturi
  • un mar taiat cubulete
  • alune macinate
  • sirop de zahar ars amestecat cu cafea( pentru insiropat piscoturile)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata:

Ciocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat  si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand.

Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, omogenizand.

Se baga crema la rece pentru aproximativ 10 minute.

Intre timp mixam frisca si stropim merele cu lichior.

In 6 cupe asezam dupa cum urmeaza: cate o lingura crema de ciocolata, frisca, mere cubulete, frisca, crema , frisca.

Ornam cu alune macinate, visine si piscoturi insiropate .

Se lasa la rece pentru o ora apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Buseuri imbracate in ciocolata,cu crema de lamaie si zmeura