Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR in Prajituri, 10 Mar 2025 | 174 vizualizari

 

Mi-a venit ideea acestui desert, de ziua aniversară a soțului, pentru care pregătisem un tort Diplomat excelent, dar care s-a înmuiat puțin, pentru că fructele pe care le pusesem erau foarte coapte, zemoase. Așa că după ce ne-am delectat cu feliuțele delicioase, am transferat restul de tort în cupe și le-am decorat suplimentar, ca să arate mai bine.
Deosebirea între acel tort și acest desert este că aici am folosit cremă mascarpone, nu cremă patiseră și gelatină. În rest, pot spune că acest desert absolut delicios și bogat în fructe se prepară foarte ușor și repede.
Pentru acest Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros, sunt necesare ingredientele următoare: pișcoturi, mascarpone, frișcă, fructe, zahăr.

 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros
  • 250 grame de mascarpone
  • Pentru frișcă:
  • 250 ml de smântână
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Apoi:
  • 2-3 linguri de smântână (dacă frișca este foarte tare)
  • 12 pișcoturi de șampanie
  • fructe: 2 kiwi, 1 portocală, 1 clementină
  • 50 grame de stafide aurii
  • pepite de ciocolată
  • ornamente decor
  • cireșe confiate
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 100 ml de apă
  • 20 ml de esență de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros:

Cum se prepara acest Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

Se prepară frișca din smântână, zahăr pudră și zahărul vanilinat, după care se dă la rece.

Dacă frișca este foarte tare, se mixează crema de mascarpone cu 2-3 linguri de smântână.

Se mixează frișca și crema de mascarpone și se adaugă stafidele opărite, scurse și ținute 5-6 minute în esență de rom. Se dă această cremă la frigider.

Se curăță și se feliază fructele.

Se prepară siropul, din apă și zahăr, iar atunci când s-a răcit, se adaugă esența de rom.

Când toate aceste preparative sunt gata, se umplu cupele cu cremă, feliuțe de fructe și pișcoturi de șampanie, umezite rapid (1-2 secunde) în siropul de rom.

Se decorează cu pepite de ciocolată, ornamente decor și vișine confiate, după care se sigilează și se dau la rece, până la consumare.

Încearcă și rețeta de Tort diplomat cu căpșuni sau rețeta de Tort simplu cu piersici din compot și frișcă.

Îți recomandăm și rețeta de Tiramisu cu căpșuni, în varianta la pahar.

TIPS-URI

1

Opăriți stafidele, după care țineți-le în esență de rom, 5-6 minute.

2

Adăugați, în crema de mascarpone, 2-3 linguri de smântână, pentru ca în final, după ce se va adăuga și frișca, să nu rezulte o cremă prea tare.

3

Țineți crema, gata preparată, la frigider, până ce pregătiți și restul ingredientelor.

4

Adăugați esența de rom în siropul pregătit, numai după ce s-a răcit.

5

Puteți folosi orice fructe vă plac și pe care le aveți la îndemână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)