Desert ecler

de trifadalia in Dulciuri, 9 Mar 2021 | 2208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru coji
  • 375 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 6 oua intregi
  • sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet
  • Ingrediente crema:
  • 5 buc oua
  • 625 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
Portii: 70
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ecler:

Apa si uleiul se pun pe foc sa fiarba, se adauga si un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se adauga faina lasand inca 2 minute pe foc si amestecand continuu sa se lege. Se ia aluatul oparit de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. Se adauga si bicarbonatul stins cu otet, apoi ouale puse unul cate unul sa se omogenizele foarte bine amestecand cu mixerul la viteza mare. Dupa ce ouale se incorporeaza se ia un pos se pune compozitia si se formeaza cojile de la eclere de marimea unei nuci, ele crescand la copt.  Se coc pentru 10-15 minute la 180 grade celsius. Va iesi un aluat care in interior va ramane gol numai gata de umplut cu urmatoarea crema:

  Galbenusurile de adauga separat intr-o oala impreuna cu faina si zaharul ( 4 linguri din cantitatea de 8 linguri), turnand lapte si amestecand pentru a se obtine o crema care se pune sa fiarba. Cand se ingroasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp se bate albusurile de la cele 5 oua pana ce devine o spuma densa si tare apoi se adauga si zaharul si se mai mixeaza sa se topeasca.  Cand crema de galbenusuri este aproape rece se ia cate putin din albusul spuna si se pune peste galbenusuri amestecand cu o spatula de silicon de sus in jos pentru a nu iesi aerul din albusurile spuma. Cu crema respectiva si cu un pos se umple apoi eclerele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

Rocsi 1

12.03.2021, 20:30

Ce mult imi plac eclerele!

trifadalia 1

12.03.2021, 21:47

Rocsi s- au evaporat repede de pe platou. Ne- au placut si noua.

oanapl 1

13.03.2021, 14:07

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie