Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 10185 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

Cojile de ecler:

  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt gras
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 50 gr zahar
  • 130 gr faina alba

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 100 gr unt gras
  • 250 gr mascarpone
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • bombonele din zahar pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone:

Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc.

Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste.

Incorporam apoi, pe rand, cele patru oua. Adaugam cate unul, il incorporam, apoi il adaugam pe urmatorul.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Punem amestecul pentru coji intr-un posh, apoi formam cojile, in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele, deoarece isi vor mari volumul in timpul coptului.

Dam tavile la cuptor, la 200 grade C, timp de 7-8 minute, apoi reducem la 175 grade C si le lasam la copt, pana se rumenesc. Nu deschidem deloc usa cuptorului pana la final.

Cand cojile sunt coapte, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam amidonul si 150 ml lapte. 600 ml lapte se pun la foc mic, intr-un vas impreuna cu untul.

Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam amestecul de galbenusuri, reducem la minim focul si amestecam in continuu, pana obtinem o budinca consistenta.

O lasam la racit complet, apoi ajutandu-ne de mixer, incorporam mascarponele. Dam crema la rece pentru cel putin o jumatate de ora.

Taiem cojile de ecler pe orizintala, punem crema rece intr-un posh si umplem jumatatile de ecler care formeaza baza, iar peste crema, punem celelalte jumatati, formand eclerele. Presam usor si le dam la rece, pana preparam glazura.

Punem ciocolata rupta bucatele, intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu frisca lichida si o lasam la topit.

Glazuram eclerele, presaram bombonele de zahar si lasam eclerele la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie