Daca imi spunea cineva acum ceva timp ca eu o sa fac asa ceva, cred ca ma apuca rasul. Nici prin cap nu imi trecea ca o sa pregatesc eu bombe de ciocolata calda. Anul trecut am cumparat si m-am rasfatat cu ele, insa anul acesta, pe un grup culinar am vazut atatea fete facand, ca mi-am luat inima in dinti, mi-am achizitionat tot ce trebuie si am pus in practica. Recunosc, nu se fac foarte greu, doar ca e putina migala cu toate etapele. Trebuie sa aveti forme bune, ca am inteles ca unele nu sunt ok, ciocolata fluida, pudra de ciocolata calda, mini marshmallow si ar fi bune si niste arome pudra, pentru ca, daca puneti esenta, aceasta va mucegai. Eu o sa va pun si link de unde am cumparat ce trebuie, ca poate va inspira si doriti sa pregatiti cateva, macar pentru rasfatul vostru.
Intr-un bolisor de ceramica puneti niste ciocolata la topit. Eu am totpit-o la microunde, cate 20 de secunde, pana a devenit fluida. Daca nu aveti o ciocolata prea fluida, trebuie sa stiti sa temperati ciocolata pe care o folositi. Pregatiti forma, puneti cam doua linguri din ciocolata topita in fiecare forma. Asezati foliile , apoi capacul si apasati usor. Intoarceti forma cu capacul in jos, apasati usor sa se scurga ciocolata in surplus. Intoarceti forma cu capacul in sus si le bagati in congelator 5 minute sau 20 de minute la frigider. Scoateti cojile de ciocolata si faceti altele. Va pregatiti cat de multe doriti. Dupa ce aveti facute mai multe forme, incepeti si lipiti cate doua. Incingeti bine o tigaie, puneti niste hartie de copt in ea. Asezati cateva secunde o jumatate din bomba cu gura in jos, sa se topeasca putin marginea. Puneti o lingurita cu varf pudra de ciocolata si mini marshmallow. Topiti o alta jumatate pe margine si le lipiti cele doua. Nu le strangeti prea tare, ca sa nu le crapati. Le lasati putin sa se usuce. Cand credeti ca e prea rece tigaia, o incalziti iar. Acum treceti la colorat. Puneti putin colrant pe un sevetel, va puneti niste manusi chirurgicale. Luati putin colorant si acoperiti bombele in totalitate, folosindu-va de maini. Este bine sa lucrati pe rand cu, culorile, ca altfel le veti amesteca. Va schimbati manusile cand folositi urmatoarea culoare. Topiti putina ciocolata, faceti dungulite si le decorati cu diverse bombonele. Unele le puteti lasa simple! Le pastrati in cutii acoperite, la temperatura camerei, de preferat sa nu se atinga culorile intre ele. Cum le serviti? Simplu! Puneti un glob de ciocolata calda in cana, turnati lapte fierbinte peste, pana se sparge globul. Amestecati cu o lingurita si serviti! Pofta buna!
1
link ciocolata fluida: https://www.cakedecor.ro/detail/funcakes-deco-melts-white-%5Balb%5D-250gr/f25110?categLink=ciocolata-si-decor&categLink=candy-melts&categName=ciocolata-si-decor&categName=ciocolata-si-decor%2Fcandy-melts
2
coloranti: https://www.cakedecor.ro/products/coloranti-alimentari/coloranti-alimentari-croma-metallic-dust
3
forme: https://www.cakedecor.ro/detail/forma-ciocolata-3-parti-sfera-6cm/10130?categLink=ciocolata-si-decor&categLink=ustensile-pentru-ciocolata&categName=ciocolata-si-decor&categName=ciocolata-si-decor%2Fustensile-pentru-ciocolata