Desert guguluf cu branza si caise

de mihaelar63 in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 2362 vizualizari

 

Mi-a atras vizual  atentia, aceasta reteta .M-am inspirat de aici: https://sprainnews.com/gugelhupf-mit-quark-und-aprikosen-gefullt/. Am schimbat putin  ingredientele la umplutura de branza . Imi place cum a iesit si voi prepara acest guguluf si cu alte fructe .

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura :
  • 500 gr branza proaspata de vaca 4.3 % grasime
  • 1 galbenus
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri frisca pentru gatit
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 budinca vanile -40 gr
  • caise din compot
Pentru aluat
  • 3 oua + albusul ramas de la umplutura
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 300 gr faina alba
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf cu branza si caise:

  1. Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol .
  2. Folositi mixerul de mana .
  3. In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma .
  4. Se aduga laptele si uleiul . Omogenizati .
  5. Adugati ingredientele uscate : faina , cacao si sarea .
  6. De data aceasta opriti mixerul si incorporati ingredientele uscate .
  7. Mixati la viteza redusa.
  8. Scoateti si scurgeti caisele din  sirop.
  9. Ungeti o forma de guguluf cu unt si pudrati cu faina alba .
  10. Se pune jumatate de compozia  aluatului in forma .
  11. Continuati cu toata umplutura . Distribuiti caisele .
  12. Se pune restul de aluat cu cacao.
  13. Se coace timp de 50 minute la 180 grade celsius .
  14. Se scoate guguluful din foarma doar dupa racire . In caz contrar se va prabusi .
  15. Am servit feliile de guguluf cu frisca si decorate cu frunzulite de menta .

  Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Se scoate guguluful din foarma doar dupa racire . In caz contrar se va prabusi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi