Desert inghetata de ciocolata belgiana

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 5617 vizualizari

 

Reteta pentru masina de inghetata
Pentru ca mi-am luat masina de  facut inghetata, am dat startul desertului meu preferat de vara.
Am preparat o inghetata minunata, cremoasa si deosebit de delicioasa!
Cred ca aceasta inghetata se poate pune si la congelator, in cazul in care nu aveti aparat, se va scoate din 30 in 30 de minute si se va mixa pana ce se va obtine textura potrivita, desi ma gandesc ca nu va face foarte multe ace de gheata.
Aceasta reteta este dedicata iubitorilor de ciocolata amaruie!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. ciocolata belgiana 72% cacao
  • 250 ml. lapte( mai gras de preferat)
  • 250 ml. frisca lichida indulcita
  • 250 gr. mascarpone
  • vanilie 1 plic
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 175 gr. zahar brun
  • 5 galbenusuri
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata belgiana:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute.

250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se pune inapoi in vas la foc mic, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce se topeste, nu se lasa sa dea in clocot.

Se trage vasul de pe foc si se asaza  intr-un alt vas cu apa , se aduce din nou pe aragaz si se tine pe baie de aburi la foc mediu, in jur  de 12 minute, timp in care se amesteca  cand si cand cu un tel.

Dupa cele 12 minute, se  ia vasul  de pe aburi se lasa cinci minute deoparte, se adauga mascarpone si se omogenizeaza, apoi se pune si frisca lichida( cei 200 ml ramasi), se amesteca bine.

Aceasta compozitie se pune in vasul masinii de inghetata si se lasa dupa caz, 30 sau 40 de minute la preparat.

Cand este gata se muta cu o spatula in caserole si se pune la congelator.

Sa va bucurati de o inghetata minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata belgiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]