Desert la cupa

de katty in Prajituri, 22 Oct 2014 | 5354 vizualizari

 

Un desert rapid , usor si foarte bun .

 

INGREDIENTE

  • rulada cu gem de caise
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 borcan gem de caise
  • inghetata de vanilie(
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita amidon
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • zmeura
  • fulgi de migdale
  • frunze proaspete de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la cupa:

Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se raceste.Se pune esenta de vanilie
si frisca batuta spuma tare.Se omogenizeaza compozitia ,se toarna intr-un vas si se pune la congelator.Se amesteca din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata(sau se pune la masina de inghetata)

Pentru rulada  ,
Separam albusurile de galbenusuri . 
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase .Adaugam galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt . Dam tava la cuptorul preincalzit 10-12 minute , pana incepe sa se rumeneasca usor . Scoatem tava . Rasturnam foaia pe o alta hartie de copt si o rulam  .O lasam 2-3 minute , apoi o derulam si desprindem cu grija hartia pe care a fost coapta . Ungem cu gem de caise si o rulam din nou . O lasam sa se raceasca .


Asezam  pe fundul si peretii unei cupe 4-5 felii de rulada . In centru asezam 2 bile de inghetata de vanilie  , punem zmeura ,  fulgii de migdale si menta . Servim desertul imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu crema de mascarpone si capsuni