Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe

de Patty in Prajituri, 19 Noi 2017 | 8496 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 300 g faina
  • 125 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar pudra
  • zahar vanilat
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri amidon
  • zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • FRUCTE
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe:

Pentru cojile de tarte, vom amesteca galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza dupa care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora.

Ungem formele cu ulei sau unt.

Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele de tarta, asezam aluatul in forme, apasand usor pe margine, le dam la cuptor cca. 25-30 min, pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca foarte bine,

Crema
Intr-o cratita punem laptele la fiert. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, pana s-a topit zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Cand laptele da sa fiarba, adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam continuu pana se ingroasa.
Oprim focul, luam oala de pe foc, adaugam coaja de lamaie si zaharul vanilat, lasam sa se raceasca dupa care umplem tartele cu crema si ornam cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]