Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 23 Feb 2020 | 1840 vizualizari

 

Cred că știți deja că nouă ne plac mult prăjiturile cu dovleac, dar și cele cu ciocolată. Combinația celor două e absolut delicioasă și vă invit să o încercați și voi. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g dovleac copt
  • 3 ouă
  • 75 g unt
  • 100 g făină
  • 50 g ciocolată neagră
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g nuci
  • 100 g zahăr brun
  • 1linguriță de scorțișoară
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra:

Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.

Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță de coajă.

Se pune pulpa dovleacului într-o sită și se lasă să se scurgă bine.

Se dă ciocolata pe răzătoarea mare sau se taie în bucățele. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate.

Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine.

Se adaugă și pulpa de dovleac bine răcită și foarte bine scursă. Dacă dovleacul nu a pierdut toată apa în timpul în care a stat în sită, se stoarce și abia apoi se adaugă peste crema de unt. Se adaugă mixul de făină în crema de unt și se amestecă bine.

Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus.

Se toarnă aluatul în formele de mini-chec unse cu unt.

Se coc, în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 30-40 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.

Se scot din forme, se lasă să se răcească, apoi se servesc cu poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa