Desert mousse de caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 6 Iul 2019 | 4173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 75 g unt
  • 100 ml +400 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet gelatina fina
  • Ornat:
  • ciocolata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mousse de caramel:

Zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa.

Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete.

Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si se amesteca intr-un singur sens. Apoi, turnati 100 ml frisca lichida si adaugati galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc, pana se ingroasa compozitia si se topeste caramelul, amestecand tot timpul. Apoi se inchide aragazul, se toarna gelatina. Se lasa la racit, si se amesteca cu frisca ramasa, batuta.

Se tine la frigider 4 ore si se orneaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]