Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao

de Gherca Daniela in Prajituri, 26 Mar 2019 | 4948 vizualizari

 

Sunt tare bune, pufoase si aromate!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 160 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte de soia
  • 30 ml ulei
  • In plus:
  • 1 lingura cacao
  • 80 g ciocolata neagra de post
  • ornamente (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao:

         Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase.
       Impartim compozitia rezultata in 2, iar intr-una punem lingura de cacao, apoi amestecam.
In tava de briose asezam hartiute speciale, si incepem sa umplem formele pe 3 sferturi cu compozitia alba, apoi cu cea de cacao cu cate o lingura in centrul  fiecaruia. Mie mi-au iesit 9.
      Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximatic 20 minute.

      Cand sunt gata, lasam sa se racoreasca si le glazuram cu ciocolata neagra de post pe care am topit-o la microunda.
Ornam optional dupa preferinte...fetita mea a vrut stelute :D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore