Desert negresa cu caise

de cristina1985 in Prajituri, 17 Iun 2017 | 1966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 lg cacao
  • 3 oua
  • 400 g faina
  • praf de copt
  • coaja lamaie
  • 1 lg-ta esenta rom
  • 500-600 g caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu caise:

Se amesteca pe foc, zaharul, laptele, untul si cacaua, pana se topeste primul (zaharul). Lasam la racit. Adaugam faina, galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie si esenta rom.

Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia cu faina. Se toarna aluatul intr-o tava de 32x22 cm si se asaza jumatatile de caise.

Se da la cuptor si se tine pana se coace. Eu am cuptor vechi si am tinut 35 minute. Puteti verifica cu betisoare de frigarui sau scobitoarea, daca este gata, dupa 20-30 minute. Sa nu tineti mai mult, pentru ca se va usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu caise" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Spartak