Desert negresa cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 9 Apr 2018 | 3011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 g pudra de ciocolata
  • 4 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 plic praf d ecopt
  • 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g smantana
  • 50 g nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata:

Mixam untul moale (l-am tinut cateva ore la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos si zaharul s-a topit.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam laptele, smantana si omogenizam.

Intr-un bol amestecam cacaua, faina, pudra de ciocolata, coaja de lime si adaugam peste amestecul de lapte. Amestecam cu o spatula pana ce se omogenizeaza.

Adaugam esenta de vanilie, praful de copt stins in zeama de lime, 1/2 din albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Omogenizam dupa care adaugam restul de albusuri, nuca tocata grosier, amestecam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit 180 grade C, cu ventilatie, cca. 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca putin in tava dupa care scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata impreuna cu smantana, luam de pe foc, adaugam nuca macinata, turnam peste prajitura si nivelam, lasam 10 min sa se raceasca, dupa care o portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si mascarpone