Desert negresa cu dovleac si migdale

de oanapl in Prajituri, 26 Sep 2021 | 3158 vizualizari

 

Dacă tot a început sezonul dovleacului, vă invit să încercați o rețetă delicioasă, cu un blat umed care se topește în gură. E un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat (30x20 cm):
  • 130g ciocolată neagră
  • 80g cafea fierbinte
  • 150g iaurt grecesc
  • 130g ulei
  • 4 ouă mici
  • 200g făină
  • 200g zahăr
  • 60g cacao extra black
  • 5g praf de copt
  • 2g sare
  • -pentru crema de dovleac:
  • 350g piure de dovleac
  • 150g mascarpone
  • 1 ou
  • 50g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 30g fulgi de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu dovleac si migdale:

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 50 de minute. După ce se răcorește pasezi miezul de dovleac cu blenderul vertical.

 

Pentru blat:

Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se răcorească.

Pui într-un castron ouăle, uleiul și iartul și amesteci cu un tel, apoi  adaugi crema de ciocolată și omogenizezi. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas pui făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și omogenizezi amestecul, apoi îl cerni peste compoziția lichidă și omogenizezi cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.

Tapetezi cu hârtie de copt tava (20x30 cm), apoi torni compoziția, păstrând 5 linguri din compoziție.

Pentru cremă, mixezi 350g de piure de dovleac cu un ou, crema mascarpone și zahărul. Adaugi făina și omogenizezi. Adaugi fulgii de migdale și omogenizezi ușor.

Pui crema de dovleac cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi adaugi restul de aluat deasupra și marmorezi compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Transferi prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu dovleac si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

30.09.2021, 10:56

Mulțumesc Cleme! Vai ce simpatică ești!

oanapl 1

30.09.2021, 10:57

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

mirela0911 1

27.10.2021, 08:36

Ce bunatate de prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ferrero Rocher