"Reteta romaneasca"
Sponica si foarte delicioasa, negresa asta cu blat pufos ma scoate din orice incurcatura :)
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. In primele 15-20 de minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu se lasa prajitura.
Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand se topeste. O turnam peste negresa si presaram nuca maruntita.
1
Am folosit o tava mare cu dimensiunile de 30/25 cm.
2
Se poate lasa si fara glazura de ciocolata, este pufoasa si delicioasa oricum.