Desert pasca

de Ancutsa in Prajituri, 17 Apr 2017 | 2198 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 varf lingurita cu sare
  • putina apa calduta pentru maia
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml ulei
  • pentru crema de branza:
  • 500 g branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri smantana
  • 3 oua
  • Coaja de portocala la borcan si stafide
  • 1 galbenus pentru uns
  • Suficient pentru o pasca de 25 x 25cm
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca:

 

Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu sare, laptele caldut si faina cat cuprinde. Se framanta bine, incorporand si uleiul, apoi se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.

 Pentru crema de branza: intr-un castron se amesteca bine branza dulce cu zaharul, ouale si smantana.

 Se presara faina pe masa de lucru si se intinde bine coca. Aceasta se asaza in tava, pe foaie de copt, avand grija sa ridicam usor marginile cu degetele. Se umple cu crema de branza. Se presara stafide si coaja de portocala. Eu am pus doar pe jumatate de pasca stafide, pentru ca nu toata lumea le agreeaza :) Se aranjeaza marginile, se unge cu 1 galbenus de ou batut bine si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste (cam 40 de minute).

 Timp total: 2h 15min

Portii: 12

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca