Desert pasca cu branza dulce si stafide

de Bunica in Prajituri, 27 Apr 2019 | 1998 vizualizari

 

Nelipsita de pe masa romanilor in ziua de pasti,pasca este un desert delicios! Nu am avut aluat de cozonac,dar am folosit un pachet aluat de patiserie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. branza dulce
  • 200 g. zahar
  • 200 g. smantana
  • 4 oua
  • o lingura vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 20ml. rom
  • un pachet aluat de patiserie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza dulce si stafide:

Pregateste o tava cu inel detasabil in care pui hartie de copt.

Mixezi zaharul cu ouale pana la topirea zaharului.

Adaugi branza,smantana,aromele si amesteci pentru omogenizare.

Peste aceasta se pun stafidele hidratate in rom.

In tava de copt pui aluatul de patiserie.Al meu a fost mai mare si l-am taiat.Din margini am facut ornamentele.

Intreaga compozitie se toarna in tava si se da la cuptorul incinsla 175 grade  pentru 40-50 minute .

Dupa 30 minute micsorezi focul la 150 grade.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Aluatul sa fie decongelat la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu ciocolata