Desert pasca cu branza si fructe confiate

de Catalina L in Dulciuri, 10 Mai 2019 | 3616 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"
Va propun o noua reteta de Pască. Am facut 2, una mai mare si una mica. Minunate !
N-am pus stafide in umplutura, am lasat-o simpla si am decorat-o cu fructe confiate. Puteti pune fructe confiate direct in umplutura daca doriti.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/pasca-cu-fructe-confiate.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce:

  • 250 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahăr
  • extract de vanilie
  • 1 varf de sare

Crema de brânză :

  • 900 g de brânză de vaci 40%
  • 200 g zahăr
  • 6 oua
  • 60 g amidon de porumb
  • 15 cl smântână grasa
  • extract de vanilie
  • fructe confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si fructe confiate:

Aluatul dulce: 

În bolul robotului sau intr-un castron se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. 

Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat.

Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza . Filmati aluatul si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Pregatim compozitia cu branza:

Se separa galbenusurile de albusuri.

Se amestecă brânza, gălbenușurile de ou, smântâna, zahărul și vanilia. Se bat spuma albușurile de ou.

Se incorporeaza treptat albusurile in compozitia cu branza amestecand usor de sus in jos.

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C, 

Ungeti cu unt 2 forme detasabile (18 cm si 23 cm). Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita.

Procedati la fel pentru cealalta forma.

Se toarnă compozitia cu brânză . Decorati cu fructe confiate.

Se coace in cuptorul incins  la 180 ° C timp de 40-45 minute. 

Am scos pasca mica si am lăsat pasca cea mare în cuptorul oprit. 

După scoaterea din cuptor, le-am lasat sa se raceasca un pic, apoi le-am scos din forma si lasat sa se raceasca complet pe un gril.

La frigider apoi , o noapte intreaga.

Foarte, foarte buna, am decorat-o cu zahar pudra, violete cristalizate si fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini Pavlova