Desert pasca dulce vanilata

de Rahela Velicu in Prajituri, 8 Apr 2018 | 3541 vizualizari

 

" Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 g branza proaspata de vaci
  • 200 g unt cu 80% grasime
  • 400 g smantana
  • 200 g zahar (+/-)
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de gris
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca dulce vanilata:

Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita. 

Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura camerei si batem bine. Adaugam apoi branza, faina si apoi grisul. Incorporam bine. La final adaugam smantana, stafidele si esenta de vanilie. 

Tapetam tava cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si tapetam cu faina si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Din aceasta compozitie am facut 2 pascute mici. Se poate face una singura intr-o tava mai mare.

O lasam sa se raceasca complet in cratita in care am copt-o, apoi cu lama cutitului desprindem lateralele. 

Pudram cu zahar pudra inainte sa o servim.

 

TIPS-URI

1

Se va lasa putin dupa ce o scoatem din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca dulce vanilata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Malai dulce