Desert pere posate in vin

de xana in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 4884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pere coapte dar firme
  • 300 ml vin rosu sec de calitate
  • 100 ml apa
  • 1 felie de ananas proaspat
  • 2 felii de clementina
  • 3 linguri zahar brun
  • 4 cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 stelute anason
  • 1 varf de lingurita nucsoara macinata
  • 1 varf de lingurita cardamom macinat
  • 1 iaurt grecesc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere posate in vin:

Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele, scortisoara, anasonul, nucsoara si cardamomul. Adaugam apoi apa si vinul si amestecam usor.
Taiem un cerc din hartie de copt cu diametrul putin mai mare decat cel al oalei si il asezam deasupra in asa fel in cat sa atinga atat perele cat si suprafata vinului.
Punem oala la foc potrivit si lasam perele sa fiarba timp de 20 de minute de cand incep sa dea in clocot.
Dupa acest timp, scoatem perele pe o farfurie si strecuram vinul pe care il punem din nou la foc cca. 20 de minute sau pana cand s-a redus la o treime din cantitatea initiala si s-a ingrosat putin.
Pe farfuria unde vom servi, punem iaurtul in mijloc, apoi cu o lingura turnam siropul de vin deasupra si de jur imprejur, iar cu o scobitoare facem cercuri in iaurt in asa fel incat sa-i dam un aspect marmorat. Asezam perele in mijlocul iaurtului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere posate in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt